Viikon teko #2 – Herätä tunteita hakijassa

Kirjoittaja Carla Suominen 13.02.2017

Toivomme, että olet tutustunut viime viikon haasteeseen, jossa kannustamme sinua kasvattamaan työpaikkasi kulttuuria pienen teon avulla. Ensimmäisen #viikonteko -haasteemme voit lukea tästä.

Tällä viikolla haastamme sinut määrittelemään unelmatyöntekijäsi. Kun seuraavan kerran kirjoitat työpaikkailmoitusta, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Minkälaiset arvot hakijalla tulee olla?
  • Minkälaisen ihmisen uskot kukoistavan teillä?

paperplane.jpg

Herätä tunteita

Kun tiedät kenet haluat houkutella teille töihin, pidä kyseinen henkilö mielessäsi kirjoittaessasi työpaikkailmoitusta. Kuvittele, mitä kyseinen henkilö haluaisi lukea ilmoituksesta ja mitkä seikat vakuuttaisivat hänet siitä, että olette juuri oikea työnantaja hänelle. Millä tavalla haluatte ilmoituksenne erottuvan muista? Tavoitteenasi on saada osuvia hakemuksia – vaikka niitä tulisikin vain muutama. Laatu korvaa määrän.

Liian usein ilmoitukset näyttävät kiireessä julkaistuilta. Ilmoitusten työnhakijassa herättämiin tunteisiin ei ole panostettu ja monesti ilmoitukset jopa karkottavat hakijat ennen kuin he ovat ehtineet lukea ilmoituksen loppuun asti. Tällaiset keskustelunavaukset tuskin houkuttelevat niitä parhaita osaajia.

Vähemmän on enemmän

Pitkä ja hankala vaatimuslista kannattaa jättää historiaan. Ilmoituksessa kannattaa pääosin painottaa yrityskulttuurianne, arvojanne sekä toimintatapojanne, joihin toivotte tulevan työntekijänne samaistuvan. Kaikki eivät esimerkiksi halua työskennellä täydellistä vapautta painottavassa yrityksessä, vaan jotkut kaipaavat selkeitä raameja ja ohjausta. Tekemällä toimintatapanne heti alkuun selväksi, saat varmasti vähemmän, mutta enemmän oikeanlaisia hakemuksia.

Jotakin tuttua, jotakin lainattua ja jotakin uniikkia

Tee seuraavasta työpaikkailmoituksestasi sopivan informatiivinen, mutta tunteita herättävä. Uskalla käyttää hauskoja tai rohkeampia termejä, jotka poikkeavat tyypillisestä ilmoitusjargonista ja jotka vetoavat kohderyhmäänne. Käytä kuitenkin myös tunnettuja titteleitä ja termejä, jotta työnhakijat löytävät ilmoituksenne hakukoneiden avulla.

Kaikkia työpaikkailmoituksia ei kuitenkaan voi kirjoittaa slangisanoilla tai puhekielellä. Työpaikkailmoituksenne edustavat teitä yrityksenä, eli kiinnittäkää erityistä huomiota siihen, että teistä saa oikean kuvan! Tietysti myös rekrytointimarkkinoinnin ja kaiken viestintänne on oltava linjassa ilmoituksenne kanssa ja päinvastoin.

Anna luovuutesi loistaa tällä viikolla!

Aiheet: Rekrytointi, yrityskulttuuri, Työnantajakuva, Rekrymarkkinointi, hakijakokemus