Viikon teko #4 – Hyödynnä nämä 5 täsmävinkkiä esittelyvideon teossa

Kirjoittaja Carla Suominen 27.02.2017

Kun seuraavan kerran luot työpaikkailmoitusta, mieti videoesittelyn liittämistä ilmoitukseen. Videoesittely antaa teille loistavan mahdollisuuden esitellä itseänne työnhakijalle. Videon avulla voit myös helposti herättää tunteita hakijassa.

Videoesittelyn avulla saatte kätevästi ja nopeasti omaa persoonaanne peliin ja voitte esitellä yrityksenne helposti lähestyttävästi, ymmärrettävästi ja rennosti puhekielellä. Hyödynnä täsmävinkkimme videoesittelyn suunnittelussa!grass_star_group-1.jpg

1) Esittele yrityskulttuurianne videon välityksellä.
Kuvaa videolle esimerkiksi miten teillä päätetään lounaspaikasta tai miten vietätte kahvihetkiä. Video saattaa vaikuttaa työnhakijan päätökseen jopa enemmän kuin itse työpaikkailmoituksen teksti.

2) Haastattele paria kollegaa lyhyesti ja pyydä heitä kertomaan mitä he toivovat uudelta työkaveriltaan.
Kollegat ovat useimmille työntekijöille tärkeintä työpaikalla viihtymisessä, myös itse työtehtäviä tärkeämpiä. Tulevan työntekijän tiimi voi myös itse kuvata esittelyvideon ja kertoa omin sanoin työpaikastaan ja työtehtävistään.

3) Mieti teetkö videon iPhonellasi, vai videoalan ammattilaisen avulla.
Kumpi sopii paremmin teidän tyyliinne ja yrityskulttuuriinne?

4) Liitä videoesittely työpaikkailmoitukseen joko hyperlinkkinä tai upotettuna videona.
Videopalveluita on useita, esimerkiksi Youtube, Dream Broker ja Vimeo. Jos käyttämänne alustat sallivat sen, on upotettu video tehokkaampi ja kätevämpi vaihtoehto, mutta myös hyperlinkin voi lisätä ilmoitukseen.

5) Vaikka sinulla ei juuri nyt ole hakua päällä, voit kuitenkin aloittaa videon suunnittelun heti.
Videon työstäminen vie aikaa, eli suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Listaa teidän parhaat puolenne ja hauskimmat toimintatapanne ja ala kuvaamaan näitä jo valmiiksi. Voit myös tehdä yleisemmän videon, joka ei kohdistu tiettyyn hakuun, sillä voit jakaa videota myös somekanavissanne muuten vain. Voit myös uudelleenkäyttää yleisempää videota ja lisätä siihen työpaikkaspesifejä asioita.

Videoesittelyn hyödyntäminen on hakijakokemusta ja työntantajamielikuvaa parhaimmillaan. Yrityskulttuurin ja työnantajamielikuvan tärkeys on huomattu ja sitä on hyvä tuoda esiin aina kun siihen saa mahdollisuuden. 

Videosta saa teistä aidon kuvan ja se on uskottavampi kuin moneen otteeseen viilattu teksti. Ilmoitusta ei toki kannata unohtaa. Video ja ilmoitus toimivat parhaiten rinnakkain ja ne yhdistämällä saat molemmista parhaat hyödyt irti.

Toivottavasti olet saanut #viikonteko-blogiteksteistämme iloa ja apua arkeesi. Kerro meille Facebookissa, Twitterissa tai Instagramissa hashtagilla #viikonteko, miten olet soveltanut viikon tekoja omassa arjessasi!

Tsemppiä videon suunnitteluun!

PS. Kaikki edelliset #viikonteko-kirjoitukset löydät kootusti täältä.

Aiheet: Rekrytointi, yrityskulttuuri, Video, hakijakokemus