Viikon teko #3 – Ylitä hakijan odotukset

Kirjoittaja Tommi Merelin 20.02.2017

Viikon teko -sarjamme on jo edennyt kolmanteen osaansa. Ensin kannustimme sinua kehittämään kulttuuria ja sen jälkeen herättämään tunteita. Aiemmat viikon vinkit ja alustuksen voit katsoa kootusti täältä.

old_phones.jpg

Tällä viikolla ehdotamme, että keskittyisit viikon ajan erityisen hyvään hakijaviestintään.

Rekrytoijille tekemämme kyselyn mukaan yli puolet vastaajista myöntää työnhakijaviestinnän olevan ensimmäisenä leikkauslistalla kiireen yllättäessä. Samalla hakijat kokevat työtä hakiessaan yhtenä suurimpana epäkohtana aidon kommunikaation puutteen. Tilanteessa on selkeä ristiriita. Hakijat sekä rekrytoijat kokevat kyllä viestinnän tärkeäksi, mutta silti siihen ei välttämättä panosteta niin paljon kuin pitäisi.

Tämän viikon tehtävä on käytännössä yksinkertainen – vastaa kaikkiin saamiisi yhteydenottoihin heti, tai ainakin saman päivän aikana, viestitä kaikille hakijoillesi väliaikatietoja, lähetä ei-kiitos viestit välittömästi ja aina pienen palautteen kera. Muista lämpö ja henkilökohtaisuus kaikessa viestinnässä. Käytä puhelinta ennemmin kuin sähköpostia, jos vain mahdollista.

Voit viikon jälkeen yllättyä henkilökohtaisen viestinnän hyödyistä ja toivottavasti tästä muodostuu samalla jatkuva tapa, joka tuo iloa itsellesi ja ennen kaikkea hakijoillesi. Viestinnälle pitää uhrata aikaa, mutta hakijoillesi antama aika on tärkeä investointi. Lopputulos on, että hakijasi kehittyvät ja oppivat palautteen kautta miten heidän kannattaa esimerkiksi esitellä osaamistaan ja kirjoittaa hakemustaan. Tästä hyötyvät sekä hakija että rekrytoijat.

 

Kannattaa lukea myös Ilkka Lagerströmin mainio provosoiva artikkeli käytännön kokemuksista, mitä tapahtuu kun viestintään todella panostetaan.

Ps. Julkaisemme yllä mainitsemamme rekrytoijille tekemämme kyselyn tulokset blogissamme lähiaikoina. Tilaa blogikoosteemme sähköpostiisi alta, niin saat tulokset heti tuoreina luettavaksesi!

Aiheet: Rekrytointi, hakijakokemus