Viikon teko #12 – Aktivoi passiiviset hakijat

Kirjoittaja Tommi Merelin 24.04.2017

Jos sinusta tuntuu, ettet saa tarpeeksi hakijoita avoimeen työtehtävääsi tavallisin keinoin, voi olla hyvä idea laajentaa haku myös passiivisiin hakijoihin. Tämän viikon tehtävä ei välttämättä ole juuri sinulle ajankohtainen, mutta samoja metodeja voi tietenkin hyödyntää jokaisen rekrytoinnin kohdalla!

Picking Berries

Passiiviselle hakijalle työn hakeminen ei varsinaisesti ole ajankohtaista. Hän on tällä hetkellä työsuhteessa, yrittäjänä tai opiskelijana. Tämä on kuitenkin huomattavan suuri joukko työikäisiä potentiaalisia hakijoita, joten ryhmää ei kannata jättää huomiotta.

Muista myös, että passiiviset hakijat eivät välttämättä ole yhtään sen parempia kuin aktiiviset. On harhaluulo, että tällä hetkellä uusia haasteita etsivät olisivat huonompia, tai että työsuhteessa olevat olisivat automaattisesti sopivampia hakijoita. Hakijoita ei siis kuitenkaan saa luokitella aktiivisuuden tason mukaisesti.

Passiivisen hakijan etuja verrattuna aktiiviseen hakijaan, eli miksi passiivisten hakijoiden aktivoimista kannattaa harkita:

  • Hakija ei tällä hetkellä välttämättä hae mihinkään muualle, joten hakija on ainoastaan sinun käytettävissäsi.
  • Sinun on helppo kohdistaa arvolupaus hakijan urakehitykseen sopivaksi, koska voit vapaasti valita hakijasi. Voit tarjota juuri hänelle sopivia kiinnostavia uravaihtoehtoja.
  • Voit hakea kokemattomampia hakijoita ja tarjota heille haasteita. Lou Adlerin 30% sääntö voi auttaa sinua tässä. Jos pystyt tarjoamaan 30% kiinnostavamman työpaikan, ei rahallisella korvauksella ole niin suurta väliä. Voit siis saada nälkäisen osaajan kustannustehokkaasti.
  • Yhteydenotto passiiviseen hakijaan hivelee hakijan itsetuntoa, joten sinun on helppo saada hakija kiinnostumaan tarjoamastasi tehtävästä.

Mitä pitää ottaa huomioon passiivisia hakijoita etsiessä:

  • Aloita yhteydenotto kertomalla itsestäsi, edustamastasi yrityksestä ja tarjoamistasi haasteista.
  • Kerro tarjottavan työtehtävän hyödyt hakijan urakehitykselle.
  • Muista, että sinä otit hakijaan yhteyttä, eikä toisinpäin, joten kuuntele hakijaa herkällä korvalla äläkä painosta. Ymmärrä että kaikki eivät silti ole kiinnostuneita tarjoamastasi tehtävästä.
  • Vaikka saat pakit hakijalta, käytä silti kohtaaminen eduksesi rakentamalla yrityskuvaa ja verkostojasi. Pyydä hakijaa palaamaan asiaan jos häntä kiinnostaa ja pyydä häntä LinkedIn-kontaktiksesi. Eihän sitä koskaan tiedä…

Toivottavasti sait tämän viikon artikkelistamme käyttökelpoisia vinkkejä headhuntaukseen. Keskustelua aiheesta voi jatkaa sometileillämme. Aurinkoista työviikon alkua!

Aiheet: Rekrytointi, Työnantajakuva, viikonteko