Viikon teko #1–Kasvata kulttuuria

Kirjoittaja Tommi Merelin 06.02.2017

handandplant.jpgOlemme kaikki varmasti lukeneet paljon yrityskulttuurista ja sen kiistattomista hyödyistä, jopa liikevaihdon kasvattajana. Mutta nyt käsi sydämelle: Koska olet viimeksi itse tehnyt jotakin paremman yrityskulttuurin eteen?

Tällä viikolla haastamme teidät kehittämään yrityskulttuurianne yhden pienen teon avulla.

Yrityskulttuuri voimistuu pienistä teoista, joilla saattaa parhaimmillaan olla kauaskantoisia positiivisia seurauksia. Mikä on teidän yrityksessä, organisaatiossa tai vaikka pienessä tiimissä se juttu, joka voisi korostaa yhteenkuuluvuuttanne? Ehkä se voisi olla hauska palkinto virstanpylväiden saavuttamisesta, viikottainen herkkuhetki lempikahvilassa, säännöllinen yhteinen lounas, tai vaikka viikkopalaverin pitäminen kävelylenkin yhteydessä? Käytä mielikuvitustasi!

Kun olette luoneet teidän oman juttunne, keksikää sille vielä oma #hashtag ja postatkaa kuva teostanne omilla sometileillänne. Näin olette päässeet alkuun yrityskulttuurinne - sekä työnantajakuvanne - luonnissa.

Arvonne ja toimintatapanne muodostavat yrityskulttuurinne juuret. Pienet teot ravitsevat kulttuuria tuomalla hyvää mieltä ja korostamalla identiteettiänne. Muista, että aidon kulttuurin tulee olla omaa – ei kopioitua tai päälleliimattua. Mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi teille. Aidon kulttuurin ja päälleliimatun mukakivan ero voi olla hiuksenhieno. Muiden onnistumisista voi ja pitääkin ottaa mallia, mutta muista samalla myös sen aito soveltaminen juuri teille sopivaksi.

Jos pienen yrityskulttuuriteon kehittäminen ei tunnu luontevalta yksin, niin perustakaa vaikka hyvinvointitoimikunta ja miettikää asiaa yhdessä. Kertokaa meille hashtagilla #viikonteko, mikä teidän yrityskulttuuritekonne on!

Aiheet: Rekrytointi, yrityskulttuuri, Työnantajakuva, HR