Onnellisuuden yhtälö – 3 soveltamistapaa työelämässä

Kirjoittaja Carla Suominen 14.12.2017

Marraskuisen HRx-tapahtuman viimeisessä keynote-puheenvuorossa Google X:n Chief Business Officer Mo Gawdat kertoi kehittämästään onnellisuuden yhtälöstä. Miten Gawdatin oppeja voisi soveltaa työelämässä?

Lue lisää

Aiheet: HR, Johtaminen, Työnantajakuva, hakijakokemus, yrityskulttuuri

Miten saada 20 000 näyttöä työpaikkailmoitukselle? – Case Videolle

Kirjoittaja Carla Suominen 18.10.2017

Useimmiten erittäin haluttujen ja mielenkiintoistenkin yritysten työpaikkailmoitukset tuppaavat olemaan geneerisiä ja täynnä kliseitä. Ne rakentuvat usein trendikkäiden ilmaisujen, hehkutuksen sekä vaatimuslistojen ympärille, ja jäävät jopa niiden vangiksi. Ilmoitukset eivät välttämättä puhuttele juuri haluamaanne osaajaa, vaan kaikki ilmoitukset sekoittuvat iloisesti keskenään ja jäävät helposti toistensa varjoon.

Lue lisää

Aiheet: Video, yrityskulttuuri, Työnantajakuva, Työntekijälähettilyys, Rekrytointi, Rekrymarkkinointi

Jake&HR Osa 5 – Henkilöstöjohtaminen yritysfuusiossa, vieraana Sebastian Slotte, Danfoss [video]

Kirjoittaja Carla Suominen 11.08.2017

Jake&HR -sarjan viidennessä jaksossa vieraana on Danfossin Sebastian Slotte. Slotte kertoo Vaconin ja Danfossin yhdistymisen mukanaan tuomista haasteista, ja miten ne voitettiin.

Lue lisää

Aiheet: yrityskulttuuri, henkilöstöjohtaminen

Jake&HR Osa 4 – Kuinka saada lisää tehokkuutta rekrytointiin ja työnantajakuvan kehitykseen? Vieraana Juho Toivola, Elisa [video]

Kirjoittaja Carla Suominen 03.07.2017

Tässä jaksossa Jaken vieraana on Elisan Juho Toivola. Toivola vastaa rekrytoinneista, ja kehittää myös Elisan työnantajakuvaa, strategiaa sekä kansainvälistä toimintaa.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Työnantajakuva, yrityskulttuuri

Jake&HR Osa 1 – Työnantajakuva, yrityskulttuuri ja rekrytointi, vieraana Johanna Kurki, F-Secure [video]

Kirjoittaja Carla Suominen 12.05.2017

Jake&HR on täällä! Jake&HR on videosarja, jossa Barona Technologiesin COO Jarkko Niemikorpi haastattelee suomalaisia HR-alan ammattilaisia työelämän ajankohtaisista aiheista.

Lue lisää

Aiheet: Työnantajakuva, yrityskulttuuri, työelämä, jake & HR

Innostunut töitään luettelee – Rekrytoinnin Tehoaamun kooste

Kirjoittaja Valtteri Karjula 09.05.2017

Minulla oli kerinnyt jo tulla ikävä Rekrytoinnin Tehoaamuja. Onnekseni Jelppin kolmas tehoaamu pidettiin tänä aamuna Holiday Innin tiloissa ja Tehoaamun toisena järjestäjänä toimi RecRight. Satapäistä yleisöä viihdytettiin Barona Groupin yhteisön sisältä löytyvillä puhujilla sekä heidän lisäksi golfviheriöiltä tutulla Timo Rauhalalla.

Lue lisää

Aiheet: yrityskulttuuri, hakijakokemus, Rekrymarkkinointi, Työnantajakuva

Onko yrityksesi tavis vai tähti?

Kirjoittaja Carla Suominen 08.05.2017

Mielenkiintoisena ja trendikkäänä koettua yritystä voi verrata menestyvään artistiin. Kummatkin omaavat samoja piirteitä ja molemmilta odotetaan samankaltaista toimintaa. Kummankin tekemiset ovat suurennuslasin alla.

Lue lisää

Aiheet: yrityskulttuuri, hakijakokemus, Rekrymarkkinointi, Työnantajakuva

Viikon teko #7 – Tutustu kollegaan

Kirjoittaja Carla Suominen 20.03.2017

Tämän viikon teko on kevyt ja nopea, ja keskittyy mukavan ilmapiirin luontiin työpaikalla. Luo yhteys itsellesi hieman tuntemattomampaan kollegaan. Oli sinulla sitten pieni tai iso tiimi, niin kaikkien tiimin jäsenten kanssa et välttämättä ole ollut yhtä paljon tekemisissä. Valitse siis tällä viikolla yksi kollega, johon päätät tutustua paremmin. Tämä ulottuu tietysti myös viikon yli, eli kun pääset vauhtiin voit toistaa tämän helposti usean eri ihmisten kohdalla.

Aloita pienin askelin, kysele esimerkiksi kuulumisia tippuvan kahvipannun äärellä. Saatatte löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita, joista on jatkossa helpompi keskustella ja niiden myötä syventää suhdettanne. Kutsu hänet mukaan lounaalle ja tutustuta hänet myös toisiin yhteisiin kollegoihinne.

On tärkeää että töissäkin on ystäviä ja silloin töihin on mukava tulla. Tällä on suuri merkitys kollegoidesi työhyvinvointiin ja viihtymiseen. 

Lue lisää

Aiheet: yrityskulttuuri, kollega, työhyvinvointi

Viikon teko #5 – Huolehdi tiimisi hyvinvoinnista

Kirjoittaja Carla Suominen 06.03.2017

Tällä viikolla ehdotamme, että keskittyisit viikon ajan tiimisi hyvinvointiin. Mitä piristystä kollegasi kaipaisivat juuri nyt? Palkitaanko työntekijöitänne hienoista suorituksista?

Lue lisää

Aiheet: työhyvinvointi, tiimi, yrityskulttuuri, Johtaminen

Viikon teko #4 – Hyödynnä nämä 5 täsmävinkkiä esittelyvideon teossa

Kirjoittaja Carla Suominen 27.02.2017

Kun seuraavan kerran luot työpaikkailmoitusta, mieti videoesittelyn liittämistä ilmoitukseen. Videoesittely antaa teille loistavan mahdollisuuden esitellä itseänne työnhakijalle. Videon avulla voit myös helposti herättää tunteita hakijassa.

Lue lisää

Aiheet: Video, Rekrytointi, hakijakokemus, yrityskulttuuri