Juho Toivola: Hyvä rekrytoija ymmärtää inhimillisen ajattelun vinoumia ja puutteita

Kirjoittaja Juho Toivola 15.08.2016

Kaikista työnhakijoista muodostuu meille rekrytoijille profiilin, hakemuksen tai kohtaamisen pohjalta varsin nopeasti ja intuitiivisesti tietynlainen vaikutelma, jonka perusteella arvioimme hänet enemmän tai vähemmän sopivaksi kohdetehtävään tai -organisaatioon. Rekrytointiprosessiin kuuluvan, monimenetelmäisen tiedonkeruun tehtävänä onkin poistaa ensivaikutelmaan liittyviä vinoumia, ja varmistaa siten ehdokkaan mahdollisimman objektiivinen arviointi.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Työhaastattelu

Älä unohda näitä - 4+4 vinkkiä toimivaan rekrytointiin - osa 2

Kirjoittaja Anita Kuitunen 04.08.2016

Tässä blogisarjassa pureudutaan onnistuneeseen rekrytointiin kahdeksan tärkeän näkökulman kautta. Tästä pääset blogisarjan ensimmäiseen osaan.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Johtaminen, Työhaastattelu

Älä unohda näitä - 4+4 vinkkiä toimivaan rekrytointiin - osa 1

Kirjoittaja Anita Kuitunen 03.08.2016

Rekrytointia kannattaa lähestyä kuten mitä tahansa muutakin projektia - asettaa sille tavoite, aikataulu, tehtävät ja allokoida sopivasti aikaa. Tämä on toki nykymaailmassa helpommin sanottu kuin tehty, erityisesti esimiehenä, kun rekrytoinnit tuppaavat helposti jäämään päivän kiireessä työlistalla viimeiseksi.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Johtaminen, Työhaastattelu

Mistä tunnistat hyvän rekrytoijan?

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 31.07.2016

Poliisiurani aikana pääsin tekemään jonkin verran kuulusteluja. Hyvällä kuulustelulla ja työhaastattelulla on paljon yhtäläisyyksiä. Kuulustelussa pyritään selvittämään tapahtuman kulkua ja työhaastattelussa arvioimaan hakijan soveltuvuus täytettävään työpaikkaan.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Työhaastattelu, Työnantajakuva