Rekrytoinnin Tehoaamu 1.11.2017 -koostevideo

Kirjoittaja Carla Suominen 03.11.2017

Vietimme keskiviikkona 1.11.2017 jo neljättä Jelppin Rekrytoinnin Tehoaamua Satakuntatalon Kilta-salissa. Tällä kertaa aiheena oli tekoäly, data ja tulevaisuus. Tapahtumaan osallistui noin 120 rekrytoinnin ammattilaista.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Tekoäly, tehoaamu

Voinko luottaa tekoälyyn?

Kirjoittaja Kirsi Louhelainen 12.10.2017

Iso kysymys tekoälyn yleistyessä on “voinko luottaa koneeseen”? 

Lue lisää

Aiheet: Johtaminen, Tekoäly

Miksi tekoäly muuttaa rekrytoinnin!

Kirjoittaja Carla Suominen 13.07.2017

Barona Technologiesin toimitusjohtaja Tuomas Mikkonen kirjoitti vuoden 2015 lopussa blogitekstin, jossa hän kertoo kuinka hänen oma kiinnostuksensa matematiikkaan ja asioiden mallintamiseen funktioiden avulla heräsi jo lukioaikoina. Mikkosen matematiikan opettaja ennusti, että ihmisen funktion keksijästä tulisi matematiikan nobelisti.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Tekoäly

Voiko hakijakokemuksen automatisoida?

Kirjoittaja Carla Suominen 05.07.2017

Baronan rekrytointipalveluiden johtaja Ilkka Lagerström kirjoitti viime vuoden tammikuussa artikkelin, jossa hän nostaa esiin kysymyksen: voiko hakijakokemuksen automatisoida?

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Tekoäly, hakijakokemus

Tekoäly tuo lisäkäsiä rekrytointiin

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 05.12.2016

Henkilöstöhallinto on erittäin työllistetty ryhmä. Juoksevia työtehtäviä ja vastuualueita on paljon ja tekijöitä melko vähän. Usein kuulee sanottavan, että meillä on tosi pieni HR-tiimi ja resurssit todella tiukoilla. En ole vielä kuitenkaan nähnyt sellaista yritystä, jolla olisi poikkeuksellisen iso HR-tiimi, eli eiköhän tässä puhuta melko yleisestä haasteesta.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, CV-pankki, Tekoäly

[Video] Tuomas Haapsaari: Tekoälyn tuomat mahdollisuudet rekrytoinnin arjessa

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 02.11.2016

Vierailimme HRx Helsinki tapahtumassa puhumassa tekoälyn vaikutuksista rekrytoinnin arjessa. Tuomas avasi esityksessään erilaisia tekoälyratkaisuita ja kertoi, kuinka Jelppin tekoäly auttaa rekrytoijaa käyttämään aikansa parhaiden hakijoiden kanssa.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Rekryjärjestelmä, Tekoäly, Video

[Webinaaritallenne] Kuinka tekoäly helpottaa rekrytoijan arkea?

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 20.09.2016

Järjestimme webinaarin tekoälyn taustoista 20.9.2016. Kerroimme webinaarissa, kuinka webinaari tulee muuttamaan ja auttamaan rekrytoijan arkea käytännön tasolla. Webinaari keräsi myös paljon yleisökysymyksiä, joihin vastasimme webinaarin aikana.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Rekryjärjestelmä, Webinaari, Tekoäly

Tuomas Mikkonen: Jelppin syntytarina

Kirjoittaja Tuomas Mikkonen 12.09.2016

Haastatteluhuone oli pieni ja iltapäivällä kuudennen ehdokkaan kohdalla ilma oli jo moneen kertaan läpihengitetty. Uupumus olisi tullut, mutta intoa haastatteluihin toi uusi asiakkuus, jolle pääsin hakemaan modernit kehitysympäristöt hallitsevaa ohjelmistosuunnittelijaa, ja tämä ehdokas totisesti säväytti tarinallaan. Nuori teologian opiskelija rakasti Lappia ja Suomalaista luontoa. Ajoi täysperävaunurekkaa iltatöinä ja yöt koodasi. Lisäksi kun lukion päästötodistuksen keskiarvo oli 10.0, tiesin osuneeni oikeaan. Vihdoinkin olin löytänyt teoreetikon, joka oli hyvä myös käytännössä. Edessäni istui oikea mies, ei asiakkaalle vaan meille itselle. Työtarjouksen tein heti ja olin kärsimätön, kun päätöstä piti odottaa seuraavaan aamun asti.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Rekryjärjestelmä, Tekoäly

Tekoäly muistaa sen, minkä rekrytoija unohtaa

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 24.08.2016

Sinulla on rekrytoijana käsittämättömän hyvä muisti. Muistat jokaisen saamasi työhakemuksen, CV:n, puhelinhaastattelun ja kasvotusten tapahtuneen haastattelun. Et unohda näistä pienintäkään nyanssia. Muistat lisäksi jokaisen palkatun henkilön yksityiskohtaisesti. Muistat myös syyt, minkä perusteella heidät on palkattu. Sinulla on myös mielessäsi syyt, miksi hakemusvaiheessa karsiutuneet hakijat eivät päässeet jatkoon.

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Rekryjärjestelmä, Tekoäly