[Video] Tuomas Haapsaari: Tekoälyn tuomat mahdollisuudet rekrytoinnin arjessa

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 02.11.2016

Vierailimme HRx Helsinki tapahtumassa puhumassa tekoälyn vaikutuksista rekrytoinnin arjessa. Tuomas avasi esityksessään erilaisia tekoälyratkaisuita ja kertoi, kuinka Jelppin tekoäly auttaa rekrytoijaa käyttämään aikansa parhaiden hakijoiden kanssa.

Lue lisää

Aiheet: Tekoäly, Rekrytointi, Video, Rekryjärjestelmä

Tekoäly mahdollistaa CV-pankin hyödyntämisen

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 21.09.2016

Monet yritykset kohtaavat sen haasteen, että he eivät saa riittävästi hakemuksia tarjolla oleviin työtehtäviin. Se on todellinen ongelma, varsinkin asiantuntijahauissa. Kuitenkin avoimia hakemuksia kertyy ajan saatossa yllättävänkin paljon. Niitä ei kuitenkaan yleensä pystystä hyödyntämään juuri millään tavalla jälkikäteen, koska järjestelmät eivät siihen ole taipuneet.

 

Lue lisää

Aiheet: Rekrytointi, Rekryjärjestelmä, CV-pankki

[Webinaaritallenne] Kuinka tekoäly helpottaa rekrytoijan arkea?

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 20.09.2016

Järjestimme webinaarin tekoälyn taustoista 20.9.2016. Kerroimme webinaarissa, kuinka webinaari tulee muuttamaan ja auttamaan rekrytoijan arkea käytännön tasolla. Webinaari keräsi myös paljon yleisökysymyksiä, joihin vastasimme webinaarin aikana.

Lue lisää

Aiheet: Tekoäly, Rekryjärjestelmä, Rekrytointi, Webinaari

Tuomas Mikkonen: Jelppin syntytarina

Kirjoittaja Tuomas Mikkonen 12.09.2016

Haastatteluhuone oli pieni ja iltapäivällä kuudennen ehdokkaan kohdalla ilma oli jo moneen kertaan läpihengitetty. Uupumus olisi tullut, mutta intoa haastatteluihin toi uusi asiakkuus, jolle pääsin hakemaan modernit kehitysympäristöt hallitsevaa ohjelmistosuunnittelijaa, ja tämä ehdokas totisesti säväytti tarinallaan. Nuori teologian opiskelija rakasti Lappia ja Suomalaista luontoa. Ajoi täysperävaunurekkaa iltatöinä ja yöt koodasi. Lisäksi kun lukion päästötodistuksen keskiarvo oli 10.0, tiesin osuneeni oikeaan. Vihdoinkin olin löytänyt teoreetikon, joka oli hyvä myös käytännössä. Edessäni istui oikea mies, ei asiakkaalle vaan meille itselle. Työtarjouksen tein heti ja olin kärsimätön, kun päätöstä piti odottaa seuraavaan aamun asti.

Lue lisää

Aiheet: Tekoäly, Rekryjärjestelmä, Rekrytointi

Tekoäly muistaa sen, minkä rekrytoija unohtaa

Kirjoittaja Tuomas Haapsaari 24.08.2016

Sinulla on rekrytoijana käsittämättömän hyvä muisti. Muistat jokaisen saamasi työhakemuksen, CV:n, puhelinhaastattelun ja kasvotusten tapahtuneen haastattelun. Et unohda näistä pienintäkään nyanssia. Muistat lisäksi jokaisen palkatun henkilön yksityiskohtaisesti. Muistat myös syyt, minkä perusteella heidät on palkattu. Sinulla on myös mielessäsi syyt, miksi hakemusvaiheessa karsiutuneet hakijat eivät päässeet jatkoon.

Lue lisää

Aiheet: Tekoäly, Rekrytointi, Rekryjärjestelmä