Pieniä tekoja paremman työelämän puolesta

Kirjoittaja Tommi Merelin 03.02.2017

graffiti_blog.jpgTyöelämän murros koskettaa meitä kaikkia. Uudet käytännöt valtaavat alan ja vanhat totuudet eivät välttämättä enää päde. Tämä kaikki saattaa tuntua haastavalta - ehkä jopa ylitse vyöryvältä hyökyaallolta, etkä välttämättä pysty päättämään mihin uuteen asiaan keskittyä seuraavaksi.

HR-henkilöstö, esimiehet ja rekrytoijat ovat yrityskulttuurin sanansaattajia. Jos olet jokin näistä, on sinulla iso rooli yrityskulttuurinne määrittelyssä ja muokkaamisessa ja ymmärrät kulttuurin tärkeyden erittäin hyvin.

Vuoden 2017 alussa päätimme haastaa kaikki työelämää kehittävät ammattilaiset miettimään työtapojaan ja edistämään yrityskulttuurin kehittymistä. Kulttuuria ja käytäntöjä kehittäessäsi voit tuoda iloa arkeesi ja työyhteisöösi. Yksi pieni teko kerrallaan.

Viikottaiset, helposti toteutettavat, haasteet keskittyivät aina yhteen rekrytoinnin, yrityskulttuurin tai työelämän kehittämisen osa-alueeseen. Näin haasteisiin pystyi osallistua pieni teko kerrallaan ja samalla kehittyä henkilöstöalan ammattilaisena ja ratkaista aitoja arjen haasteita – tietäen että samaan aikaan myös monet muut ammattilaiset tarrasivat kiinni samoihin haasteisiin. Nämä haasteet ovat edelleen voimassa, sillä nämä osa-alueet vaativat edelleen yhtä paljon huomiota kuin aina ennenkin. Voit suorittaa haasteet täysin omassa tahdissasi, joko itsenäisesti tai kollegoidesi kanssa. 

Alta löydät kaikki viikon teot yhteenvetona:

Viikon teko #1: Kasvata kulttuuria
Viikon teko #2: Herätä tunteita hakijassa
Viikon teko #3: Ylitä hakijan odotukset
Viikon teko #4: Hyödynnä nämä 5 täsmävinkkiä esittelyvideon teossa
Viikon teko #5: Huolehdi tiimisi hyvinvoinnista
Viikon teko #6: Tavoittele potentiaalia
Viikon teko #7: Tutustu kollegaan
Viikon teko #8: Kukista kiire
Viikon teko #9: Opi stressaamaan
Viikon teko #10: Päivitä itsesi uuteen versioon
Viikon teko #11: Hoida hankala tehtävä pois alta
Viikon teko #12: Aktivoi passiiviset hakijat

Ps. Onnistunut rekrytointi ja kehittyvä työelämä ovat intohimomme. Jos koet samoin niin seuraa meitä Facebookissa, jossa voimme myös jatkaa keskustelua aiheesta! Tilaa myös blogikoosteemme alla olevalla lomakkeella niin saat uudet haasteet suoraan sähköpostiisi.

Aiheet: Rekrytointi, Johtaminen, Työntekijälähettilyys, yrityskulttuuri, Työnantajakuva, HR