Miten saada 20 000 näyttöä työpaikkailmoitukselle? – Case Videolle

Kirjoittaja Carla Suominen 18.10.2017

Useimmiten erittäin haluttujen ja mielenkiintoistenkin yritysten työpaikkailmoitukset tuppaavat olemaan geneerisiä ja täynnä kliseitä. Ne rakentuvat usein trendikkäiden ilmaisujen, hehkutuksen sekä vaatimuslistojen ympärille, ja jäävät jopa niiden vangiksi. Ilmoitukset eivät välttämättä puhuttele juuri haluamaanne osaajaa, vaan kaikki ilmoitukset sekoittuvat iloisesti keskenään ja jäävät helposti toistensa varjoon.

Olemme korostaneet videoesittelyn hyötyjä rekrytoinnissa aiemminkin, mutta nyt sen tehokkuus on taas todistettu. Videolle teki rekrytointivideon, joka sai parissa päivässä 20 000 orgaanista videonäyttöä.

Laadukkaasti tuotettu video, jossa sisältö ja viesti ovat tarkkaan suunnitellut, voi parhaimmassa tapauksessa tavoittaa erittäin laajan yleisön hyvinkin lyhyessä ajassa. Sisällön tulee kuitenkin olla persoonallista, kohderyhmää puhuttelevaa ja säväyttävää.

Jos ja kun keksitte jonkin poikkeuksellisen kulman videosisältöönne, on teillä paketti valmis. Kulma löytyykin useimmiten omasta yrityskulttuuristanne – sitä ei kannata keksiä väkisin, tai lopputulos voi pahimmillaan olla myötähäpeää ja hampaiden kiristystä aiheuttavaa. Videolle halusi kertoa työpaikasta pois lähtevän työntekijän sanoin. Tämä näkökulma oli mukavan erilainen ja rehellinen, ja kertoi yrityksestä ja heidän kulttuuristaan paljon enemmän kuin pelkät sanat.

Kuuden kohdan muistilista videon tehokkaalle hyödyntämiselle

  • Suunnittele käsikirjoitus huolellisesti.
  • Toteuta esittelyvideo laadukkaasti ja lisää se jo rekryilmoitukseen
  • Tee videon jakaminen helpoksi, eli laita jakonapit näkyville, jotta jaon voi tehdä hetken mielijohteesta sen suuremmin miettimättä.
  • Kannusta organisaatiotasi jakamaan ilmoitusta sosiaalisessa mediassa.
  • Jos huolehdit työntekijöistäsi hyvin, ovat he paljon sitoutuneempia yrityksen puolestapuhujia ja esiintyvät todennäköisesti mielellään myös yrityksen rekryvideolla.
  • Mittaa tuloksia. Kuinka moni katsoi videota, kuinka paljon hakemuksia saitte, kuinka paljon hakemusten määrä eroaa aiemmista hakemusmääristä yms. Mittaa kaikkea mikä voi hyödyttää teitä jatkossa ja opi tekemästäsi.

 

Aiheet: Rekrytointi, Työntekijälähettilyys, yrityskulttuuri, Työnantajakuva, Rekrymarkkinointi, Video