Viikon teko #10 – Päivitä itsesi uuteen versioon

Kirjoittaja Tommi Merelin 10.04.2017

Tällä viikolla keskitymme itseemme. Meillä on varmasti jokaisella joku asia, jossa itsekin huomaamme tarpeen kehittymiselle. Ohessa on selkeä tehtävälista, joiden avulla jokainen meistä voi helposti ja vähällä ajankäytöllä kehittyä hieman paremmaksi haluamallamme osaamisen osa-alueella.

rocket.jpg

1. Määrittele missä haluat kehittyä ja miksi

Ennenkuin voit alkaa määrätietoisesti kehittämään itseäsi, täytyy sinun miettiä miksi. Ei ole mitään syytä oppia uusia asioita, jos niistä ei ole sinun oman kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta mitään hyötyä. Täytyy tietenkin muistaa, että myös itsellemme ja muille ilon tuottaminen ja rentoutuminen ovat yhtä hyviä syitä kuin muutkin. Selkeintä ja aloittamisen kannalta helpointa on, jos määrittelet osaamisestasi yhden heikon lenkin, ja lähdet määrätietoisesti tavoittelemaan vain tämän osa-alueen parantamista. 

2. Aseta tavoite ja aikataulu

Jotta pystyt seuraamaan kehittymistäsi, tulee sinun miettiä selkeä tavoiteaikataulu, missä haluat tuloksia näkyvän. Joka tapauksessa pitkän aikavälin aikataulutus on vaikeaa, jolloin on parasta keskittyä siihen, mitä voit saada aikaiseksi jo lyhyellä aikavälillä. Jaa siis tavoitteet alle viikon sykleihin, jolloin sinun on helppo tämän viikon aikana keskittyä siihen ensimmäiseen tavoitteeseen. Pidä mielessä, että tamän tehtävän tekeminen on yhtä tärkeää kuin muutkin työtehtävät. Itsesi kehittämniseen sijoitetun ajan saat myöhemmin varmasti takaisin.

3 Ryhdy töihin heti

Usein mietimme, ettei meillä ole aikaa millekään ylimääräiselle, mutta jos tarkkaan mietit, niin varmasti jokainen meistä pystyy ottamaan viisitoista minuuttia päivästä itsensä kehittämiseen. Jollei muuten, niin esimerkiksi työmatkalla voi kuunnella podcastia tai lukea artikkeleita älypuhelimella. Viisitoista minuuttia on hyvä aika, koska se on tarpeeksi lyhyt, jotta tarvittava aika on helppo löytää, mutta tarpeeksi pitkä, jotta sinulla on mahdollisuus saada näkyviä tuloksia. 15 minuuttia jokaisesta työpäivästäsi tekee 5 tuntia kuukaudessa!

Tässä on jatkolukemiseksi ajankohtainen artikkeli useiden johtajien keinoista itsensä kehittämiseen, josta saat inspiraatiota omaan suoritukseesi. Itsensä kehittämisessä täytyy muistaa, että se on loppujen lopuksi huomattavasti helpompaa ja vähemmän aikaa vievää kuin kuvittelet. Kaikilla meillä on siihen aikaa, kyse on vain tahdosta. Tärkeintä on rohkeasti tarttua heti toimeen!

 

Rekrytoinnin Tila 2017 – Tutkimusraportti

Aiheet: Johtaminen, työhyvinvointi, viikonteko