Jake&HR Osa 3 – Brändistrategia ja työnantajakuva osana rekrytointia, vieraana Piia Rajakallio, Fazer [video]

Kirjoittaja Carla Suominen 09.06.2017

Tässä jaksossa Jaken vieraana on Fazerin Piia Rajakallio ja aiheena on työnantajamielikuva, brändi ja rekrytointi Fazerilla.

Rajakallio toimii rekrytointipäällikkönä, ja rekrytoinnin lisäksi hän vastaa Fazerin työnantajakuvasta. Heillä on myös oma rekrytointipalvelutiimi, joka huolehtii kaikkien yksiköiden rekrytoinnista.

Tänä vuonna Fazerilla kehitetään työnantajakuvaa vahvasti. Aiemmin heillä on keskittytty työnantajakuvan brändiin sekä eri tuotteiden omiin brändeihin, mutta tänä vuonna keskitytään myös koko Fazerin brändin strategiaan. Brändi on tärkeä rekrytoinnin kannalta, sillä kaikki kuluttajat ovat potentiaalisia työnhakijoita. Mielikuva yrityksestä lähtee siitä kun otat Fazerin tuotteen kaupan hyllystä. Samaa tunnetta tavoitellaan myös rekrytointiprosessin aikana.

Fazerille on kuvaavaa että he elävät vahvasti niiden arvojen mukaisesti mitä he viestivät, he painottavat kaikessa toiminnassaan laatua, yhteistyötä, asiakkaiden odotusten ylittämistä, ja se näkyy kaikessa heidän toiminnassaan.

Aiheet: Rekrytointi, Työnantajakuva, jake & HR, brändi