Jake&HR Osa 1 – Työnantajakuva, yrityskulttuuri ja rekrytointi, vieraana Johanna Kurki, F-Secure [video]

Kirjoittaja Carla Suominen 12.05.2017

Jake&HR on täällä! Jake&HR on videosarja, jossa Barona Technologiesin COO Jarkko Niemikorpi haastattelee suomalaisia HR-alan ammattilaisia työelämän ajankohtaisista aiheista.

Jake & HR -videosarjan ensimmäinen vieras on tietoturvatalo F-Securen Johanna Kurki, joka vastaa F-Securen globaalista rekrytoinnista ja työnantajamielikuvan kehittämisestä. 

 

F-Secure rekrytoi viime vuonna yli 200 uutta työntekijää. Kurki kertoo videolla, miten F-Securella on kehitetty yrityskulttuuria, työnantajamielikuvaa sekä rekrytointia.

F-Securen yrityskulttuuri

F-securella tehtiin iso yrityskulttuuritutkimus, jonka tuloksena he kiteyttivät heidän kulttuuriinsa positiivisesti vaikuttavat elementit sekä kehityskohteet. F-Securen yrityskulttuuriin ydin on ehdottomasti fellowship, eli työyhteisö. Työn merkitys, vapaus ja vastuu sekä eettinen toiminta ovat myös erittäin tärkeitä yrityskulttuurin ominaisuuksia.

Työnantajakuvan kehittäminen

Kurki kertoo, että F-Securesta työnantajana ei vielä tiedetä paljoa, vaikka yritys on muuten monille tuttu. F-Securen työntekijät kantavat oman kortensa kekoon yrityksen työnantajakuvan kehityksessä, he kommunikoivat aktiivisesti yrityskulttuuriaan sekä kertovat omasta työstään sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa.

Rekrytointi F-Securella

F-Secure rekrytoi globaalisti ja useaan eri tehtävään, ja eri puolella maailmaa rekrytointiprosessiin sisältyy erilaisia toimenpiteitä nimenomaan yrityksen tunnettuuden takia, sillä Suomen ulkopuolella brändi ei ole yhtä tuttu. Kurki kertoo myös, että F-Securella on käytössä rekrytointipalkkio, jonka voi saada rahallisena, vapaapäivänä tai lisäyksenä koulutusbudjettiin.

Kurki sanoo, että työnantajakuvan kehityksen, uusien työkalujen ja teknologian sekä hakijakokemuksen myötä rekrytoinnissa on saatu paljon onnistumisia. Hän kannustaa myös työnhakijoita kertomaan selkeästi omasta osaamisestaan ja miten hänen osaaminen hyödyttäisi työnantajaa, sekä mitä voi oppia ollessaan heillä töissä.  

Aiheet: yrityskulttuuri, Työnantajakuva, työelämä, jake & HR